Szakmai háttér

A világ dolgai közül mindig az emberek, és a történeteik érdekeltek a legjobban, emiatt sokáig riporternek készültem. A pszichológiára egy pedagógus hatására találtam rá, és ahogy egyre több információt szereztem arról, mit csinál egy pszichológus, jött a felismerés: “Ez az, ezt kerestem!”

2009-ben végeztem pszichológusként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Pár évvel később, 2013-ban itt szereztem tanácsadó szakpszichológus végzettségemet is. Szakterületeim a krízistanácsadás és a karrier tanácsadás lett.

Mondhatni, rutinos karrier-újratervező vagyok, szakmámon belül többször váltottam irányokat, először az iskolapszichológiáról a karrier tanácsadás felé, majd az alkalmazotti léttől a vállalkozói lét felé fordultam.

Pályakezdőként iskolapszichológusként helyezkedtem el, vidéken, és a fővárosban is szereztem tapasztalatokat. Munkám során fiatalokkal, pedagógusokkal, szülőkkel, és segítő szakemberekkel működtem együtt, egyéni és csoportos tanácsadási keretek között.

Évekig foglalkoztam álláskeresők támogatásával is. Túlzás nélkül mondhatom, hogy több száz álláskeresővel kerültem kapcsolatba különböző projektek keretén belül. Tanácsadói munkám keretei ebben a munkakörben rövid tanácsadási folyamatokat tettek lehetővé, ezért egy olyan módszert dolgoztam ki, ami akkor is hasznos az ügyfél számára, ha csak egy-két alkalom áll rendelkezésre.

Kislányom születését követően fordult a figyelmem az édesanyák felé. Saját magam is megtapasztaltam, milyen nagy fordulópont ez az időszak nem csak az egyén, és a család szintjén, hanem a karrier vonatkozásában is.

Küldetésemmé vált, hogy az édesanyákat abban támogassam, hogy a számukra legideálisabb munkakörben és munkahelyen tudjanak dolgozni, ami összhangban van értékeikkel, céljaikkal.

karriertanácsadás