Dolgozó anya

A 21.században elismerésre vágyó nő naponta többször váltogatja szerepeit:

  • a határozott, szorgalmas munkavállaló
  • a gyengéd, szerető társ
  • a gondoskodó anya
  • a mindent kézben és észben tartó háziasszony
  • megértő, figyelmes barát

Dolgozó anya

Egyszerre szeretne stabil, tartalmas párkapcsolatot, önmegvalósításra lehetőséget adó munkát, anyagi függetlenséget, tiszta, rendezett háztartást, és anyaszerepet.

Hogy fér össze ez a sok szerep?

Láthatjuk, hogy nem kevés szerepről van szó. Ezek időnként egymással is összeütközésbe kerülnek (káosz van a lakásban, ami a háziasszony szerepben zavar, de a gyerek is figyelmet kér, ezért az anya szerepem kerül előtérbe). Nem kevés feszültség ilyen és ehhez hasonló szerepkonfliktusokból ered, hiszen egy időben nehéz több szerep elvárásainak is megfelelni.

Ennek a bejegyzésnek a dolgozó anya a témája – tehát a munkahelyi és az anyai szerep összeegyeztetése.

Mi okoz szerepkonfliktust a dolgozó anyának?

A két legfontosabb tényező:

  1. Az idő hiánya, vagy szervezetlensége
  2. Az értékrend tisztázatlansága, vagy az értékek összeegyeztetéséből eredő feszültségek

Mit tehet a dolgozó anya saját jólléte érdekében?

– Időmenedzsment

Ha azt érzed, hogy egyik szerepedben sem tudsz megfelelően teljesíteni, ide-oda kapkodsz a teendők között, valamilyen formában előre kell tervezned idődet a hatékonyság érdekében. Ennek sokféle formája van, vezetheted kockás füzetben a teendőket, bullet journal-ben, vagy akár online formában.

A hatékony időmenedzsment nem csak a munkahelyi stressz kezelésének egyik kiváló módszere, hanem a hatékonyság érzését is növelheti a teljesített feladatokra való visszatekintés révén. Nem csak a munkahelyi teendőket lehet előre megszervezni, hanem az otthoni feladatokat, elintéznivalókat is, érdemes ezeket rendszerezni, és fontossági sorrendbe állítani. Ezzel el is érkezünk a következő ponthoz, ami az:

– Értékrend tisztázása

Értékrendi feszültséget például a tágabb vagy szűkebb környezet elvárásai okozhatnak szerepeinkben. Ismerős az a gondolat, hogy mit fognak szólni mások (ha pl.:a gyerekem fél éves korától dolgozni szeretnék)? A dolgozó édesanyák életében nagyon gyakori a bűntudat, és leginkább a külvilág elvárásai és a saját belső igények kerülnek ellentétbe (de nem ritka a saját szükségletek közötti ellentmondás sem, “dolgozni is vágyom, és jó anya is szeretnék lenni”).

A legfontosabb a saját szükségleteket felismerni, azokat rendszerbe helyezni, hiszen a saját értékek és célok mentén szervezett élet hozhat elégedettség érzést hosszú távon.

– Szerepek különválasztása

A nehézséget sokszor az is okozza, hogy a különböző szerepeink “egybefolynak”, a munkahelyi szerepektől eltérően a feleség-anya- háztartást vezető szerepekben a “munkaidőnek” nincs jól körülhatárolt eleje és vége. Míg a munkahelyi teendőket a munka helyszínén hagyhatjuk, addig a háztartással összefüggő feladatokkal folyamatosan szembesülhetünk abban az időben is, amit a családdal tölthetnénk. Némi rugalmassággal kezelve kijelölhetünk minden fontos szerepnek egy külön időt a napban – ha tudjuk, mindennek van ideje és helye a nap során, kevésbé fognak nyomasztani a mosnivalók, amíg mesét olvasunk 🙂

 

Az egyéni karrier tanácsadás során a mindennapi szerepek összeegyeztetése, az egyéni értékrend megfogalmazása is napirendre kerül. A tanácsadás segít tisztázni a célokat, és utat mutat a mindennapi teendők szervezéséhez is. Ha elakadtál ebben a folyamatban, kérj egy időpontot, szívesen segítek: info@szaborenata.hu

Kép forrása: https://lagoshousewife.com/daily-routine/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s