Álláskeresés és célok

pexels-photo-194094

“Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.” (Seneca)

Korábbi bejegyzésemben felvázoltam, milyen akadályok állhatnak az álláskeresés útjában, ami közül elsőként most a célokat emelném ki.

A fenti Seneca idézetet az álláskeresés nyelvére lefordítva: ha céltalanul mindenféle munkakörre küldözgetünk önéletrajzot, egészen biztos, hogy az nem ér célba, és a várt sikerélmény is elmarad.

Álláskeresőkkel való munkám során számtalanszor találkozom a célok hiányával, vagy azok bizonytalanságával.

Az álláskeresési tanácsadás egyik első lépése megfogalmazni a cél állásokat, mert ez meghatározza azt is, milyen álláskeresési stratégiák a legmegfelelőbbek. Ehhez először azt kell mérlegelni, hol vagy most, mi az ami már adott (végzettség, tapasztalatok, jellemzők, képességek). Ezek az adottságok kijelölik az irányt, milyen munkakörök tölthetők be ezekkel a feltételekkel.

Sok álláskereső, de főként a pályakezdők ezen a ponton akadnak el, mert elbizonytalanodnak a szakma iránti alkalmasságban.  Nem érzik késznek magukat az önálló munkavégzésre a képzés befejezése után. Sajnos még mindig nincs minden képzésben kötelező szakmai gyakorlat, vagy ha van, ott nem kapnak lehetőséget arra, hogy valódi szakmai feladatokban próbálják ki magukat.

Ennek megoldásához a legjobb stratégia a mélyvíz, vagy – maradva ennél a hasonlatnál, legalább az “úszás gyakorlása”. Csak úgy lehet igazán elsajátítani egy szakmát, vagy munkakört, ha csináljuk. A képzés alapokat adhat, de nem tud a munka világára teljesen felkészíteni. Ahogy egy tanárom mondta, “5 év tapasztalatot, csak 5 év tapasztalattal lehet megszerezni” 🙂

Ha nem sikerül rögtön elhelyezkedni a képzés után, de akár már a képzés ideje alatt is nagyon hasznos lehet az önkéntesként való tapasztalatszerzés. Az önkéntes munka által értékes információkat, kapcsolatokat, és referenciát is szerezhetnek a pályakezdők a fizetett állás felelőssége nélkül. A szakmai feladatok révén reálisabban felmérhető, milyen erősségek, képességek azok, amire alapozhat az álláskeresés során.

Nem csak a célok bizonytalansága jelenthet akadályt a munkaerő-piacon, hanem az irreális célok is. Akkor lesznek sikeres a pályázatok, ha tapasztalatainkra, önismeretünkre alapozzuk azt.

A pályaismeret annak a tudását is magában foglalja, hogy egyes szakmákhoz milyen követelmények társulnak, milyen lehetőségek vannak a munkaerő-piacon a különböző végzettségeknek megfelelően.  A minél szélesebb körben való tájékozódás segítheti a szakmák ismeretét, ezáltal a reális célok kijelölését is.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s