6 fordulópont a karrier során

6 fordulópont a karrier során

road-nature-lines-country.jpg

Ebben a bejegyzésben hat olyan helyzetet mutatok be, amelyek a karrier szempontjából fordulópontot jelentenek, és hosszú időre megváltoztathatják a pálya irányát.

  1. A pályaválasztás

A pályaválasztás az első nagy döntés a későbbi karrier tekintetében. Ennek mérlegelésénél fontos szempont a pályák ismerete, a képességek, készségek ismerete, de talán mindennél fontosabb saját magunk ismerete, az önismeret. Olyan kérdéseket kell ilyenkor megválaszolni, mint: Milyen vagyok én, milyen erősségeim vannak? Mi a legfontosabb számomra a munkában? Ennek az időszaknak a fő feladata a személyes jellemzők összehangolása a pályák világával, a munkaerő-piaci lehetőségekkel.

  1. A pályakezdés

A képzések elvégzése után az első munkába állás, vagyis a pályakezdés a következő fordulópont. Ez az időszak számos változást hoz, ami lelkileg is megterhelő lehet: beilleszkedni egy munkahelyi közösségbe, beszokni az új hétköznapokba, megélni a kevesebb szabadságot, és nagyobb felelősséget. Sokszor már az első napokban is komoly szakmai feladatokat kell ellátni tapasztalat és segítség nélkül.

  1. A visszavonulás

Ahogy a pálya elején, úgy a pályafutás vége, a nyugdíjba vonulás is komoly változást hoz. Le kell tenni a szakmai szerepet, lezárni az életnek egy fontos fejezetét. Sokszor velejárója ennek az időszaknak a szociális kapcsolatok beszűkülése, ami tovább mélyíti a veszteség megélését.

  1. Pályamódosítás

Különös módon az is krízist jelenthet, ha a karrierben hosszú ideig nincs változás, a munkavállaló úgy érezheti, elakadt, nincs előtte perspektíva, fejlődési lehetőség. Többféle megoldás jelenthet kiutat ebből az időszakból, úgy mint egy új képzés szakmán belül, egy új feladat, de akár egy új munkahely, vagy új pálya is. A pályamódosítás sok esetben ennek az elakadásnak a talaján fogalmazódik meg, ami a pályaválasztáshoz hasonló önismereti kérdéseket vet fel.

  1. A munkanélküliség

A munkanélküliség egy olyan élethelyzet, amire sokszor nem igazán lehet felkészülni, és befolyásolni sem. Pszichológiai kutatások szerint a stresszt jelentő események két legfontosabb ismertetőjegye ez a két tényező: a bejósolhatatlanság, és a befolyásolhatatlanság. A stressz, az önértékelési krízis szinte szükségszerűen jelenik meg az álláskeresés időszakában.

  1. Kiégés (burn-out)

A kiégés tulajdonképpen a „szakma depressziója”, a pálya bármelyik szakaszában jelentkezhet – érzelmi kimerülés és teljesítménycsökkenés jellemzi, sérül a hatékonyság érzése, és a munkával való általános elégedetlenség jelenhet meg. Számos olyan tényező van, ami megjelenését előidézheti: munkahelyi frusztráció, irreális célok, a visszajelzés hiánya, kiszámíthatatlanság.

Minden fordulópont a megújulás, a fejlődés lehetőségét is magában rejti. Egy-egy nehéz helyzettel való megküzdés építi a személyiséget, és ez a tapasztalat más nehézség leküzdéséhez is erőt adhat a jövőben.

Cikksorozatom folytatódik, a későbbiekben a felvázolt helyzeteket járom részletesen körül. Tartsatok velem!

Szabó Renáta pszichológus

http://www.szaborenata.hu

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s